2007-08-11

Vi är inte badkrukor!



Vi har haft en jättefin vecka, min sista semestervecka. Vi har varit i stugan på Rödön.
Vi ha solat, badat, bastat, grillat och myst. Alla har badat men inte jag, 18 grader i vattnet är lite kallt. Men hundarna älskar att bada och simma efter pinnar. Nu har de sprungit fritt i 4 dagar och är dödströtta.








Storsjöodjurspanning på bryggan!





Vad gör du Johan, får vi åka med!












Frodo simmar efter pinnar!
Storsjöodjuret Nemo!



Nemo är ganska lik en säl, synd att jag missade att ta kort när han hoppade från bryggan, det var en syn för gudarna. Han är inte klok.


Sen var det gott med lite grillat, Nemo och Frodo passade grillen så att allt gick rätt till.

Dubbelkoll



2007-08-05

Svenska vinthundsklubbens utställning Svenstavik

Vi har varit på utställning i Svenstavik med lilla Frodo. Tyvärr blev det en 2:a pga av att han
inte tycker om att stå på bordet, trots att jag bad att få ställa honom på backen var vi tvungen att ställa på bordet vilket jag tycker är konstigt. Det är flera som sag till mig att jag ska be att få ställa på backen att det är tillåtet, har även fått rådet av domare tidigare men men, nu blev vi tvungen när jag äntligen tog mod till mig att att fråga. Konstigt tycker jag men iallafall så fick han trots det bra kritik tycker jag.

Very good type, good head and expr, good bones, I prefer stronger temperament, needs more ringtraining, moves quite wel when he wants to, good neck, well angulated and ears, good body.

Domare: Matti............ en finsk domare var det, återkommer om det.

Jag tog inga bilder.

Men det har varit jättetrevligt, vi är nöjda och vi kämpar på Frodo är jättefin och en superhärlig hund. Vi hade trevligt sällskap av Susanne Andersson, Mattmar som ställde Dashing. Sen var Faxéns från Strömsund där med hela sin stora hundskara, det gick jättebra för de. Maria Jönsson Jansson från Alnö var där och hade även med sin lilla italienska vinthund som barnen blev jätteförtjusta i så nu låter det: Mamma jag vill ha en italienare. Jättesöt liten hund. Läs om hur det gått på deras hemsidor. Jag är dålig på att skriva upp och föra statistik när jag är på utställning, måste skärpa mig där, har dåligt minne också. Det var flera trevliga utställare.

Idag söndag ställde jag ut Nemo och det blev en 2:a där också, lite väntat det också. Nemo är våran myskille iallafall. Det var jättevarmt idag och lika trevligt sällskap. Mina sandaler gick sönder precis innan jag skulle in i ringen, blev erbjuden att få låna av en vänlig kvinna som var där som jag inte kände, otroligt snällt. Men det slutade med att jag lånade Carina Faxens sandaler. Så kan det gå när man är på utställing men roligt är det särskilt om det är fint väder.
Vi har varit på resande fot i en vecka nu så det är jätteskönt att var hemma igen.