2007-11-17

Våran Nemo har fyllt 4 år

Hippa hipp hurra, Nemo fyllde 4 år
12 november. Jag kommer så tydligt ihåg hur jag väntade på att Coralle skulle löpa, sen fick jag ett mail av Maria Groth att hon hade parats, långt hade de åkt för att träffa Nemos Pappa. Sedan följde jag vecka för vecka hur tjock Coralle blev Sen var han äntligen född och på dagen han var 8 veckor for jag då och hämtade min vovve, oj vilken lycka.
Min Saluki tik Ebba som var gammal var inte lika glad i början men Nemo gjorde allt för att charma den gamla damen och han lyckades till slut.
Vi har aldrig ångrat att vi hämtade den lille krabaten, roligare hund kan man nog inte ha och lite smått galen är han också.

Vi fotade kalaset och brorsan Frodo var förståss bjuden.


Nemo är sparsamt utsälld. Han har LC licens, vi tävlade på KM i Trödje i höstas och där blev han 4 bland licensierade hundar. Vi hoppas på att testa på spår här framöver, de ska bli jättekul. Vi har även gått valpkurs och fortsättingskurs som han tyckte var jättekul, han tycker om att arbeta Nemo, men största nöjet är att sova.



Tack Maria Groth Sommarhagens kennel för att jag fått äran att ha dessa två herrar hos mig!


Glömmer inte när jag var och tittade på D-kullen, det var då jag bestämde mig, en sådan här vill jag ha!

2007-11-04

En alldeles vanlig söndag i November

Vad gör man en tråkigt grå söndag. Hundarna behöver ju alltid sina promenader så vi tog en sväng över ängarna.


Annars är det lite tråkigt, inget att se fram emot, inga utställningar, ingen LC, kollar runt på andras blogger samma där, det händer inte så mycket nu förutom hos de som går i väntans tider förståss. På Sommarhagens kennel http://www.Sommarhagens.se/ väntas det valpar undan Frodos syster Fendi.

I Strömsund på Farmor Selmans kennel http://www.farmorselma.tk/ väntas det små "dunderklumpar" (whippetvalpar) undan Nemos syster Selma, så släkten växer runt om i vårat avlånga land.














Frodo väntar förväntansfullt på att lillhusse Calle ska slänga upp snö så han får fånga.



Jump för joy!

Men här hos oss är det stiltje just nu, inga renoveringsobjekt på gång. Vi bara softar omkring
ganska skönt efter en hektisk sommar med mycket fotbollsmatcher, renoveringar dygnet runt både hemma och i stugan.
Vi var faktiskt på en liten nostalgikväll på gamla teatern i Östersund och såg Lars Vegas Trio. Det var jätteroligt att återse dessa galningar.
Men man ska kanske vara härifrån för att veta vilka de är.