2008-05-13

LC Prov Söderhamn


Tripp, Trapp och Trull

Stella från vänster sen Frodo och sist men inte direkt minst Nemo.
Ja nu har vi varit iväg till Söderhamn på vårat första LC prov. Annelie, Stella, Nemo, Frodo och jag åkte ner redan på fredagen, vi bodde på Scandic i Bollnäs yes, yes, trist för alla att vi skötte oss jättebra, inga skandaler, möjligtvis att vi använda lakan från båda sängarna eftersom jag låg i en säng och Nemo och Frodo kröp under täcket i den andra sängen, lyxigt värre. På lördagen var vi på plats redan kl 07.15 på Flygstaden i Söderhamn. Vi fick rycka in och arbeta på hundutställningen. Jag har lärt med väldigt mycket. Det var 64 anmälda hundar. 10 whippet var anmäld och jag ställde ut Sommarhagens Faristella (Annelie fick som vanligt gömma sig). Stella skötte sig bra.Det varElisabet Janzon som dömde och Stella placerade sig som 2 bästa tik med Hp. Här är bedömnigen

Här är Stella med sin fina Hp rosett!

En feminin tik med bra proportioner, feminint huvud, lite upprest i fronten(vet inte om det står så), bra kropp och vinklar bak, lite kort i hals både stående och gående, rör sig ok.

Det där med halsen förklarade hon att vi måste träna henne att springa lite mer avspänt.

Annars tyckte hon jättemycket om Stella. Det var kul. Sen sprang Stella sitt Licenslopp som blev godkänt. Ett stort GRATTIS till Stella och Annelie. Vi har inhandlad både munkorgar och LC täcken så nu är det bara att tuta och köra.
Vi var kvar till eftermiddagen och hjälpte till att plocka ihop utställningen sedan bar det iväg till hotellet i Bollnäs, vi var helt slut både tvåbenta och fyrbenta. Vi åt middag på hotellet somnade sött väldigt tidigt. Nästa dag var det dags för LC provet. Ska bara tillägga att så fort vi lämnade hotellrummet fick hundarna vara i bilen, man har väl lärt sig en del.
Tidigt for vi iväg på söndag morgon, vi hann inte äta klart vår frukost jag hade läst fel när vaccinationskontrollen var, så 07.15 var vi där igen. Första start var kl 9.00. Frodo fick lopp 9 och sprang på 63,5 poäng, oj vad nervöst det var innan första start. Det mest nervösa är om jag skulle orka hålla i honom och få av kopplet. Men det gick bra. Lopp två gick det bättre, han fick 74 poäng. Jag fick låna en annan munkorg, den vi hade var för liten. Det blir väldigt jobbigt för hundarna om de inte kan öppna munnen riktigt och Frodo blir ju helt vild, han skriker och kastar sig och ser helt slutkörd ut redan innan loppet. Jag höll nästan på att tappa honom vid starten på lopp 2 men fick tag i ett ben som tur var. Total fick han 68,75 poäng placerng 27/41. Domare var Bo Forsberg och Marie Jarl.

Nu längtar vi till nästa tävling igen. Då kan nog Stella också tävla.

Halv tio på söndag kväll klev jag ur bilen hemma, trött men många erfarenheter rikare. Det roliga är ju också att träffa alla trevliga människor och alla vackra hundar. Tur med vädret hade vi också, det var otroligt varmt.

2008-05-04

Äntligen är LC säsongen igång igen!


Här har vi då äntligen fått våra Licensböcker på Nemo och Frodo, Rosetterna
vann vi i Trödje på klubbmästerskapet i fjol, fina va.

Vi har varit i Krånge på LC träning förra söndagen, fantastiskt roligt. Bra att få en träning innan vi åker till Söderhamn och tävlar lilla Frodo och jag. Sen ska även Annelie med Stella följa med. Stella som äntligen fattat det här med LC, hon sprang ett provlopp?? (heter det så) och sen fick hon springa två godkända träningslopp nu fattas bara licensloppet, hoppas hon får göra det i Söderhamn. Vi ska ställa ut Stella där och även hjälpa till där det behövs. Vi åker som sagt redan på fredag och ska bo på Scandic (det har nog inte undgått någon). Har cykeltränat hundarna de senaste veckorna, 2 gånger i veckan, det tycker de är så kul, de skricker innan vi kommer iväg. Jag cyklar bara med en hund i taget annars har de nog dragit iväg med mig till Skåne tror jag, helt galna är de. Om man går in på våran fina nya hemsida för NN/LC finns det en länk "fotoalbum" från träningen i Krånge. http://www.svvknn.se/index.php. Jag fick träffa flera härliga salukiser och en ny bekantskap Slogin, härliga hundar, det var även väldigt trevligt att träffa alla glada människor som kom dit. Vi fick fika och pratade hund. Hoppas även att det kommer igång här snart också.


Häl äl en liten dullig salukivalp som fick nosa på trasan
när vi var i Krånge.