2008-08-23

Vi har varit på LC tävling i Sundsvall

Frodo innan start.

Äntligen blev det LC tävling igen, det var Västerbotten som anordnade tävligen på Bänkåsfältet i Sundsvall, domare var Mats Carlsson och Charlotte Andersson.

Nemo blev 10/60 med totalt 83,25 poäng
Frodo blev 13/60 med totalt 82 poäng
Stellla kom 40/60 med totalt 78 poäng



Anneli väntar på start, orkar knappt hålla kvar Stella.

Vi var så nära ett cert, vinnande hund hade 85,5 poäng, 6 cert delades ut. Se för övrigt resultat på whippetklubbens hemsida. http://www.whippetklubben.nu/.

Det var en rolig dag, fick även se en del vackra salukisar men de tävlade på lördagen totalt hela helgen var det ca 152 anmälda hundar men alla kom inte till start.

Vi hade en bra helg, bodde som vanligt på Scandic men nu börjar vi bli proffsig, inga skandaler så det finns inget att rapportera på den fronten. Det var ganska många hundar på det hotellet. Träffade en salukiuppfödare som kom ihåg mig från tiden jag hade saluki, det var jättekul, hon en en vacker cremefärgad tid som blev BIF 1 tror jag på lördagen.


Här ska Nemo starta. Han är fokuserad.

Stella i röd och fin tävlingsdräkt

Nu hoppas jag det blir klart med en träning här framöver, det vore jättebra, det börjar bli mer och mer hundar här omkring.

2008-08-07

Utställning i Svenstavik

Det har varit dubbelutställning i Svenstavik, men vi ställde bara ut på söndagen för att det krockade med Storsjöyran. Efter nästan 2 veckor otroligt varmt väder blev det 12 grader och regnväder precis till den helgen. I konstant strilande regn ställde vi ut som tur var var Maria JJ och hade ett tält som vi fick vara under. Tack Maria. Stella var jätteduktig hon fick en 1:a och
blev 4:e bästa ökl tik av 13. Domare var Pylvänäinen-Suorsa.

Kritiken lyder: Stor kraftig tik, Vackert fem huvud. Bra skallparti. Smalt nosparti. Mörka ögon. Bra öron. Lång hals. Rätt överlinje. Tillräckliga vinklar. Rör sig brett fram och bra bak.

Lite kul med kritik för på förra utställningen fick Stella i sin kritik att hon var lite kort i halsen??
Fast Annelie har ju tränat lite med Stella förståss så att hon inte stretar med huvudet neråt.

Hoppas jag kan ställa ut Frodo snart, det skulle vara så roligt.

Det var roligt att träffa bekanta och prata hundar, trist att det var så dåligt väder, hade tänkt kolla lite på salukisar och andra raser förståss men man såg nästan inga hundar, alla kurade i
tälten eller hade hundarna i bilarna.


Det blev inga bilder från utställningen pga vädret, men Annelie har skickat jättefina bilder på Stella och Mocca där de springer på rundbanan på Midlanda.

Foto Annelie Söderholm, Stella och Moccas matte.